Boeken

Op deze pagina leest u meer over de boeken waar Nathalie Hazenberg respectievelijk auteur en co-auteur van is. De boeken ‘Momentum’ en ‘Give me a BREAK’ zijn rechtstreeks via TEAM & More te bestellen. Het boek als presentje aan deelnemers combineren met een workshop of lezing voor een groep? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Cover Momentum

Verbeter je organisatie met de principes van de natuur.

Er is momentum om het anders te doen. De manier waarop wij denken over leiderschap zou wel eens de stagnerende factor kunnen zijn in het creëren van een meer duurzaam bedrijfsleven. Hoe kunnen nieuwe manieren van organiseren helpen om betere organisaties te vormen? Organisaties die bijdragen aan meer duurzaamheid en social impact. Nathalie Hazenberg en Klaas Ariaans hebben er een boek over geschreven. Nathalie is HR Innovator en doorbraakdenker op het gebied van mens- en organisatie. Klaas heeft zelforganisatie als lerende reis ingezet met 3.000 collega’s voor meer impact bij klanten. De titel? Momentum!

Lees hier meer over ‘Momentum. Van Heldenreis naar Helende reis voor duurzame organisatieontwikkeling’. Het boek is nu beschikbaar. Bestel hier jouw exemplaar. Voor grotere aantallen of een combinatie met een workshop of lezing en een boek voor de deelnemers, neem contact op voor de mogelijkheden.

Give me a Break

Elke doorbraak begint met die eerste kleine stap. Waar begin jij?

Dit boek gaat over mensen. Mensen die met hart en ziel werken in organisaties. Maar aanlopen tegen belemmeringen. Mensen die voelen dat het anders moet. Maar niet weten waar te beginnen. Dit boek gaat over doorbraak. Doorbraak om het volledig menselijk potentieel weer te benutten. Potentieel dat hard nodig is om organisaties staande te houden, of opnieuw uit te vinden, in de snel veranderende wereld. Met een praktisch 5-stappenplan BREAK worden pioniers in organisaties geïnspireerd hun hart te volgen en te gaan doen waar ze in geloven. Het biedt een verfrissende nieuwe kijk op veranderen in organisaties.

Lees hier meer over ‘Give me a BREAK’. Je kan het boek ook direct bestellen. Voor grotere aantallen of een combinatie met een workshop of lezing en een boek voor de deelnemers, neem contact op voor de mogelijkheden.

De High performance organisatie

Transformatie naar een toekomstbestendige organisatie door diepgaand inzicht, langetermijnfocus en cocreatie.

De 21e eeuw wordt gekenmerkt door de snelheid van veranderingen, toenemende concurrentie en complexe vraagstukken die het businessmodel bedreigen. Managers implementeren methoden, blussen brandjes, bestrijden symptomen, maar vinden niet de definitieve oplossing. In de praktijk blijkt dat het met het toepassen van modieuze oplossingen zoals agile managen en zelfsturende teams in veel organisaties van kwaad tot erger gaat. De wortel van het kwaad is de menselijke neiging om bij dilemma’s voor de korte termijn en een beperkte scope te kiezen doordat het moeilijk is om de realiteit onder ogen te zien. Om dat te doorbreken en beter samen te werken, zijn er mensen met leiderschap nodig. Mensen met lef die inzicht hebben in de complexiteit van de snel veranderende werkelijkheid en de nieuwe mogelijkheden, zoals Elon Musk of Pieter Zwart (Coolblue).

Dit boek was genomineerd voor managementboek van het jaar 2020.